Home » Surinaams nieuws » Inter Moengotapoe moeizaam langs Slee Junior in bekercompetitie

Inter Moengotapoe moeizaam langs Slee Junior in bekercompetitie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Inter Moengotapoe (IMT) heeft zaterdag de bekerontmoeting tegen Slee Junior overleeft. Na een 1-0 ruststand winnen de Moengonezen uiteindelijk met 3-2 in het Franklin Essedstadion. Kareem Kwasie en Romeo Kastiel waren trefzeker voor IMT. “We zaten goed in de wedstrijd. Ik heb me keel uitgegild om de wedstrijd uit te spelen toen we 3-1 voor stonden. Zijn de kleine dingen waaraan wij moeten werken”, zegt trainer Eugène Verwey van IMT.

Al in de zevende minuut bracht Kastiel de meervoudig landskampioen op voorsprong. IMT die met haar sterkste selectie de aftrap deed creëerde vijf scoringskansen, maar doelman Ewald Amania stond steeds in de weg. Kwasie die in de tweede helft kwam invallen voor Rievaldo Doorson vond in de 58e minuut het net voor IMT en bracht daarmee de stand op 2-0. Vervolgens bracht Rinus Haabo van Slee Junior de spanning terug in de wedstrijd na een flinke omhaal vanuit rechts: 2-1.

In de 87e minuut scoorde Kwasie de 3-1 voor IMT. Op dat moment dachten de spelers van IMT dat de wedstrijd al gewonnen was. Maar twee minuten daarna verzilverde Haabo een strafschop: 3-2. Met vier minuten extra tijd gooide Slee Junior alles in de aanval. Tot twee maal toe kwam bijna de gelijkmaker, maar de bal ramde tegen de deklat.

Andere uitslagen: Real Moengotapoe – Santos 2-1 Voorwaarts – SNL 2-0 Broki – Inter Wanica 3-1