Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Hesron Jeroe: ‘We werken hard om veel beter voor de dag te komen’

Hesron Jeroe: ‘We werken hard om veel beter voor de dag te komen’

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Met de minieme 1-0 overwinning van Inter Moengotapoe zaterdag op Slee Junior ziet coach Hesron Jeroe dat er ruimte is om volwassener te spelen. In de moeizame zege ziet hij kansen voor het Moengoneze team om de eerste plek te veroveren in de tweede helft van het seizoen.

“We werken hard om veel beter voor de dag te komen. Het is een proces en de volwassenheid moet nu gaan blijken binnen het team”, stelt Jeroe. Slee Junior heeft Inter Moengotapoe in de eerste helft op de nul gehouden. Jerrel Wijks, Gilberto Cronie en Donnegy Fer probeerden elk tot scoren te komen voor Inter Moengotapoe, maar stuitten telkens tegen doelman Benzie Amiemba.

Op de counter probeerde Slee Junior toe te slaan, maar kon niet afronden. Rinus Haabo en Robby Bodjie kwamen beiden centimeters tekort voor de openingstreffer. De eerste en enige goal viel in de tweede helft op naam van verdediger Joel Baja. Hij schoot Inter Moengotapoe in de 57e minuut op voorsprong.

Dat doelpunt bleek de winnende te zijn. Beide teams ploeterden nog om meer te scoren, maar schoten beide tekort. Coach Winston Feller zat niet op de bank bij Slee Junior. Hij werd vertegenwoordigd door teammanager Lorenzo Zoutkamp.

Hij zegt dat dat zijn team strijdlust heeft getoond en dat zijn spelers in het process naar success geduld moeten hebben.  “We nemen alles mee wat goed en minder is gegaan. Als we allemaal uitsluitend uit Klaaskreek en omgeving komen, kunnen we niet echt trainen. We hopen dat dit seizoen goed zal uitpakken.”