Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Minister Raghoebarsing benadrukt: “Geen herhaling van 17 februari”

Minister Raghoebarsing benadrukt: “Geen herhaling van 17 februari”

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft onlangs tijdens een persconferentie verklaard dat de gebeurtenissen van 17 februari zich niet opnieuw mogen herhalen. Hij benadrukte het belang van verbeterde communicatie vanuit de regering naar de burgers toe. De bewindsman erkent dat er eerder kritiek is geweest op het gebrek aan voldoende communicatie vanuit de regering.

Raghoebarsing, die zich momenteel in zijn tweede termijn als minister bevindt, gaf aan dat hoewel hij tijdens zijn eerste termijn graag in de media verscheen, dit nu niet meer wekelijks hoeft te gebeuren. Hij beloofde echter wel om eerlijke informatie te delen met zowel de pers als de gemeenschap, zelfs in moeilijke tijden.

De minister verwees naar recente uitspraken van de president over onbekende ideeën en plannen die op het gebied van financiën en planning spelen. Hij benadrukte dat deze informatie te vinden is op de websites van het ministerie van Financiën en Planning en de Centrale Bank van Suriname, maar dat de overvloed aan informatie voor de gemeenschap verwarrend kan zijn. Raghoebarsing benadrukte het verschil tussen informatie en communicatie.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ook kritiek geuit op de uitvoering van het sociale programma in Suriname. Anastasia Guscina, IMF Mission Chief, benadrukt dat herhaling van gebeurtenissen zoals op 17 februari absoluut vermeden moet worden. Het IMF volgt nauwlettend hoe Suriname het sociale programma implementeert.

Guscina erkent de uitdagingen van de genomen maatregelen en benadrukt daarom dat voortdurende communicatie van de regering met de samenleving van groot belang is. De uitleg over de maatregelen aan de burgers moet herhaaldelijk plaatsvinden om politieke onrust te voorkomen.

Indien de regering er niet in slaagt om de informatie met betrekking tot de maatregelen adequaat over te brengen, kan het IMF vaker betrokken moeten worden. Dit is echter ook van invloed op het bevorderen van het herstel van de economie van Suriname. Guscina onderstreept de wens van het IMF om Suriname snel onafhankelijk te zien worden. Het programma na 17 februari is daarom aangepast voor Suriname, waarbij het belangrijk is om te realiseren dat niet alle maatregelen in één keer kunnen worden ingevoerd.

Het is essentieel om een monitoringscommissie in te stellen die toezicht houdt op de voortgang van de benodigde aanpassingen. Deze commissie zal communiceren met diverse belanghebbenden om ervoor te zorgen dat alles correct wordt uitgevoerd. Hoewel Jamaica erin is geslaagd om uit een crisis te komen door hard werk, moet worden opgemerkt dat de situatie van Jamaica niet vergelijkbaar was met die van Suriname. De regering kan deze uitdagingen niet alleen aan; steun van alle sectoren in het land is noodzakelijk.