Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘We streven ernaar om een sfeer te creëren die vechters inspireert het beste uit zichzelf te halen’

‘We streven ernaar om een sfeer te creëren die vechters inspireert het beste uit zichzelf te halen’

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Bij het kickboksgala ‘Chosen Evolution’ bieden we vechters voldoende mogelijkheden om te strijden en hun vaardigheden te laten zien. We zorgen ervoor dat er genoeg gevechten en tegenstanders zijn voor vechters om hun vaardigheden aan te scherpen en te ontwikkelen.” Dit zegt Angelo Simson van Simson Gym over het gala van volgende maand.

De registratie is al geopend. Het evenement moet de bekendheid van vechters maximaliseren. “Met hoogwaardige productie en promotie zal ervoor worden gezorgd dat ze opvallen”, onthult de schoolhouder.

“We streven ernaar om elk evenement onvergetelijk en plezierig te maken”

Angelo Simson

Vervolgtraject

Hij zegt dat de toewijding van de school aan vechters niet ophoudt wanneer het evenement voorbij is. “We hebben een vervolgproces om vechters te helpen hun prestaties te verbeteren en erop voort te bouwen. Ons ervaren team van coaches en mentoren biedt begeleiding en mentorschap om vechters te helpen groeien en uitblinken in hun carrière.”

Binnen de leiding van de gym begrijpt men dat trainen zonder vooruitzicht op een gevecht demotiverend kan zijn. “Daarom zorgen we ervoor dat vechters voldoende kansen krijgen om te concurreren en hun vaardigheden te laten zien. We streven ernaar om elk evenement onvergetelijk en plezierig te maken en om een sfeer te creëren die vechters inspireert het beste uit zichzelf te halen.”

Simson, die al twintig jaar met het bijltje hakt, zegt dat hij en zijn team begrijpen hoe belangrijk bekendheid is voor vechters en dat daarom prioriteit wordt gegeven aan hen promoten en het creëren van een sterke fanbase. “Ons sponsorprogramma biedt vechters ook de mogelijkheid om extra inkomen te verdienen en bekendheid te krijgen en met ons mentorschap helpen wij hen vaardigheden en kennis te ontwikkelen om te slagen.”

Roshan Dhoeme van First Class Boxing, die in juli zijn vijfde gevecht levert, wil zijn uiterste best doen om naam te maken in de kickboks wereld.

Platform

Roshan Dhoeme (17) van First Class Boxing zegt dat het goed is om na heel lang weer in de ring te staan. Op 8 juli komt hij uit tegen zijn leeftijdgenoot Dwayne Webster van  Team Yvel. Het wordt het eerste treffen ooit tussen hen. Dhoeme: “We trainen zes keer per week. Zondag is de enige rustdag. Om van ons betere vechters te maken en de sport te promoten vind ik het gala heel goed.”

Voor beide  vechters wordt het de vijfde wedstrijd in hun vierjarige kickbokscarrière. Webster: “Ik weet niet wat ik moet verwachten. Ik ken Roshan niet echt, maar ik zal in elk geval mijn best doen. Ik vind het gala een goede gelegenheid om ons te bewijzen.” Ook Jaïr Alamakee en Gherrin Lodik van Dreamgift Fight and Fitness, beiden zeventien jaar, vinden het belangrijk dat zij de kans krijgen om zichzelf te bewijzen.

“Natuurlijk heb je respect voor je tegenstander. Als je weet hoe hard je traint, kan het niet misgaan. Als het aan mij ligt, mag dit evenement ten minste drie keer per jaar worden gehouden”,  zegt Lodik enthousiast.